ІННОВАЦІЙНІ МЕТОДИ ВІДОБРАЖЕННЯ ІНФОРМАЦІЇ У ВЕБ-БРАУЗЕРАХ

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.32782/tnv-tech.2024.1.1

Ключові слова:

рендеринг, відображення інформації, браузер, веб-розробка, методи відображення інформації, оптимізація

Анотація

Стаття присвячена методам відображення інформації в браузерах, недоліки та переваги кожного з методів, можливість їхнього комбінування і як саме це покращує користувацький досвід та оптимізує використання ресурсів серверу та клієнту. В сучасному світі, де доступ до Інтернету став невід’ємною частиною нашого повсякденного життя, веб-додатки та веб-сайти мають велике значення для різних видів діяльності, від освіти та розваг до бізнесу та комунікації. Однак, з розвитком Інтернету та зростанням кількості користувачів, виникає все більше проблем зі швидкістю завантаження веб-сторінок та веб-додатків, а також з обробкою великої кількості даних. Тому, оптимізація методів відображення інформації в браузерах є важливим завданням для веб-розробників та власників сайтів. У статті детально розглянуто різні методи відображення інформації в браузерах, їх переваги та недоліки, а також можливість їх комбінування для досягнення найкращого результату. Методи відображення інформації в браузерах визначає яким чином дані, які будуть показані користувачу, будуть оброблені, як саме будуть розподіленні ресурси сервера та клієнта. Розвиток даних методів дозволяє покращити процес використання обраховувальних та інтернет ресурсів, заощаджувати інтернет-трафік та створювати більш приємні з точки зору користувацького досвіду веб-додатки, що є ключовим фактором для поширення продукту та збільшення на нього попиту. Зокрема, нами розглянуто традиційний метод відображення статичних веб-сторінок, а також новіші методи, такі як SSR, CSR, ISR. У роботі розглянуто, як комбінування різних методів може допомогти покращити користувацький досвід та оптимізувати використання ресурсів серверу та клієнта. У статті визначено, який метод відображення інформації в браузерах відповідає вашим потребам, як його використовувати для досягнення максимальної ефективності та як покращити користувацький досвід веб-додатків.

Посилання

Ching S. React: Up & Running: Building Web Applications. 2020. Р. 238.

Sbarski P. Serverless Architectures on AWS: With examples using AWS Lambda. 2017. Р. 240.

Verma K. Next.js Quick Start Guide: Server-side rendering done right. 2021. Р. 192.

Твердохліб А.О., Коротін Д.С. Ефективність функціонування комп’ютерних систем при використанні технології блокчейн і баз данних. Таврійський науковий вісник. Серія: Технічні науки, 2022. № 6.

Abdullah I. React Server-Side Rendering. 2020. Р. 274.

Valverde A. Full Stack React: The Complete Guide to ReactJS and Friends. Р. 691.

Robinson L. A Complete Guide To Incremental Static Regeneration (ISR) With Next.js. 2021. Р. 154.

Skuratsivska O. Improving page speed of the isomorphic Vue.js application. 2021. Р. 224.

Samaranayake M. A Step-By-Step Guide to Server-Side Rendering with VueJS. 2022. Р. 240.

Цвик О.С. Аналіз і особливості програмного забезпечення для контролю трафіку. Вісник Хмельницького національного університету. Cерія: Технічні науки, 2023. № 1.

Malcolm A. Client-Side Rendering vs Server-Side Rendering vs Static-Site Generation. 2020. Р. 176.

Fayock C. What is Static Site Generation? How Next.js Uses SSG for Dynamic Web App. 2020.

Новіченко Є.О. Актуальні засади створення алгоритмів обробки інформації для логістичних центрів. Таврійський науковий вісник. Серія: Технічні науки, 2023. № 1.

Grigoryan A. The Benefits of Server Side Rendering Over Client Side Rendering. 2017. Р. 188.

Breux G. Client-side vs. Server-side vs. Pre-rendering for Web Apps. 2022. Р. 168.

Miller J., Osmani A. Rendering on the Web. 2022. Р. 288.

Cocca J. Rendering Patterns for Web Apps – Server-Side, Client-Side, and SSG Explained. 2023. Р. 198.

Swastik Y. Web rendering patterns in a nutshell. 2022. Р. 168.

Prashant M. Server Side Rendering (SSR) vs. Client Side Rendering (CSR) vs. Pre-Rendering using Static Site Generators (SSG) and client-side hydration. 2021. Р. 211.

Gathony M. Understanding Next.js Rendering Methods: CSR, SSR, SSG, ISR. 2022. Р. 223.

##submission.downloads##

Опубліковано

2024-05-29

Як цитувати

Антоненко, А. В., Балвак, А. А., Цвик, О. С., Ємелін, Д. М., & Гришковець, Є. П. (2024). ІННОВАЦІЙНІ МЕТОДИ ВІДОБРАЖЕННЯ ІНФОРМАЦІЇ У ВЕБ-БРАУЗЕРАХ. Таврійський науковий вісник. Серія: Технічні науки, (1), 3-11. https://doi.org/10.32782/tnv-tech.2024.1.1

Номер

Розділ

КОМП’ЮТЕРНІ НАУКИ ТА ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ

Статті цього автора (авторів), які найбільше читають

1 2 > >>