ОЦІНКА ЯКІСНИХ ХАРАКТЕРИСТИК ПЛОДОВОЇ СИРОВИНИ У БЕЗВІДХОДНОМУ ЛАНЦЮГУ ЇЇ ПЕРЕРОБКИ ЗА ВМІСТОМ ТИТРОВАНИХ КИСЛОТ

Автор(и)

  • І. Є. Іванова Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного https://orcid.org/0000-0003-2711-2021
  • І. А. Кривонос Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного https://orcid.org/0000-0001-7079-5150
  • С. В. Басанець Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного https://orcid.org/0009-0004-6158-7367

DOI:

https://doi.org/10.32782/tnv-tech.2024.3.10

Ключові слова:

плоди черешні, органічні кислоти, абіотичні фактори, математичні моделі, статистичний аналіз, безвідходний ланцюг розподілу плодів

Посилання

Some biological properties and fruit quality parameters of new sweet cherry cultivars and perspective selections / H. Jänes et al. Agronomy. 2010. Research 8 (Special Issue III), P. 583–588.

New cultivars and future perspectives in professional fruit breeding in Estonia / K. Kask et al. Agronomy. 2010. Research 8 (Special Issue III), P. 603–614.

Physico-chemical and antioxidant properties of new sweet cherry cultivars from Iaşi, Romania / S. Sîrbu et al. Agronomy. 2012. Research 10 (1–2), P. 341–352.

Horticulture in Iran can be an alternative to petroleum and a major source of international business with unique potential and challenges / E. Fallahi. Hort-Science: a publication of the American Society for Horticultural Science. 2017. 52(9), P. 1145–1147.

Multicriteria Optimization of Quality Indicators of Sweet Cherry Fruits of Ukrainian Selection During Freezing and Storage / I. Ivanova et al. In: Nadykto V. (eds) Modern Development Paths of Agricultural Production. Springer. 2019. Cham, P. 707–717. https://doi.org/10.1007/978-3-030-14918-5_69

Sweet cherry fruit firmness and postharvest quality of late-maturing cultivars are improved with low-rate, single applications of gibberellic acid / T.C. Einhorn et al. HortScience. 2013. 48 (8), P. 1010–1017.

Effect of Living Mulch on Chlorophyll Index, Leaf Moisture Content and Leaf Area of Sweet Cherry (Prunus avium L.) / T. Gerasko et al. In: Nadykto V. (eds) Modern Development Paths of Agricultural Production. Springer. 2019. Cham, P. 681–688. https://doi.org/10.1007/978-3-030-14918-5_66

Diagnostics of parameters of interrelations of mineral nutrition and formation of yield of fruit crops for intensive technologies of their cultivation / T. Malyuk et al. Banat's Journal of Biotechnology. 2014. 9, P. 41–44.

Іванова І.Є., Сердюк М.Є., Кривонос І.А., Єременко О.А., Тимощук Т.М., Формування смакових якостей плодів черешні під впливом погодних чинників. Наукові горизонти. 2020. №4(89). С. 72–81.

Pomological and chemical characteristics of sweet cherry cultivars grown in Dalmatia, Croatia. / M. Radunic et al. Acta Horticulturae. 2014. 1020, P. 385–388.

Serdyuk, M., Stepanenko, D. Formation of the taste of plum fruits under the influence of abiotic factors. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. 2015. 4(10), P. 55–60.

Compositional changes in cell wall polysaccharides from five sweet cherry (Prunus avium L.) cultivars during on-tree ripening / M.F. Basanta et al. Jounal of Agricultural and Food Chemistry. 2014. 62 (51), P. 12410–12427.

The effect of climatic conditions on sweet cherry fruit treated with plant growth regulators / S. Zeman et al. Journal of Food Agriculture and Environment. 2013. 11 (2), P. 524–528.

Martini C., Man M. Monilinia fructicola, Monilinia laxa (Monilinia Rot, Brown Rot) Postharvest Decay. Control Strategies. 2014. P. 233–265.

Postharvest properties of sweet cherry fruit depending on rootstock and conditions / E. Dziedzic et al. Folia Horticulturae. 2017. 29 (2), P. 113–121.

Kelechi, A.C. Regression and Principal Component Analyses: a Comparison Using Few Regressors. American Journal of Mathematics and Statistics. 2012. 2(1), P. 1–5.

Research methods of fruit, vegetable and berry products / M.E. Serdiuk et al. Melitopol. 2020. Liuks.

Chen M.-m., Ma J.-j. Application of Principal Component Regression Analysis in Economic Analysi, 3rd International Conference on Management Science, Education Technology, Arts, Social Science and Economics. 2015. Atlantis Press https://doi.org/10.2991/msetasse-15.2015.255

Chigozie A.K. Regression and Principal Component Analyses: a Comparison Using Few Regressors. American Journal of Mathematics and Statistics. 2012. № 2(1). P. 1–5. https://doi.org/10.5923/j.ajms.20120201.01

##submission.downloads##

Опубліковано

2024-09-23

Як цитувати

Іванова, І. Є., Кривонос, І. А., & Басанець, С. В. (2024). ОЦІНКА ЯКІСНИХ ХАРАКТЕРИСТИК ПЛОДОВОЇ СИРОВИНИ У БЕЗВІДХОДНОМУ ЛАНЦЮГУ ЇЇ ПЕРЕРОБКИ ЗА ВМІСТОМ ТИТРОВАНИХ КИСЛОТ. Таврійський науковий вісник. Серія: Технічні науки, (3), 95-108. https://doi.org/10.32782/tnv-tech.2024.3.10