ХМАРНІ ТЕХНОЛОГІЇ ЯК СЕРВІСИ ДЛЯ ОПТИМІЗАЦІЇ ПРОЦЕСІВ АДМІНІСТРУВАННЯ

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.32782/tnv-tech.2023.6.7

Ключові слова:

хмарні технології, хмарні платформи, технології як сервіси, хмарні САЕ, CAEaaS, адміністрування, оптимізація

Анотація

В статті проведено ретельний аналіз хмарних обчислень у вигляді різних сервісів з метою встановлення базових принципів для подальших досліджень стосовно загроз та способів захисту в галузі хмарних технологій. Серед розглянутих сервісів були виділені основні, такі як IaaS, SaaS, РaaS, що становлять основу для розширення більш уніфікованих сервісів. З'явився новий перспективний сервіс САЕааS (англ. Cоmputеr Аidеd Еnginееrіng аs а Sеrvіcе), який полягає у використанні комп’ютерних систем інженерного аналізу в хмарній платформі. Ефективність впровадження певних проектних рішень напряму пов'язана з усвідомленим вибором на початковому етапі. На жаль, в Україні підтримка хмарного сервісу САЕааS наразі лише в початковій стадії, тому для задоволення технологічних потреб підприємств потрібно залучати закордонних постачальників. Згідно статті, майбутнє української промисловості пов'язане з хмарним сервісом САЕааS, оскільки комп’ютерний аналіз інженерних процесів допомагає ефективно скорочувати витрати та час на розробку та підвищувати якість та довговічність продукції. Такий підхід дає можливість приймати конструктивні рішення, враховуючи їх вплив на продуктивність, оцінювати та вдосконалювати конструкції, використовуючи комп'ютерне моделювання замість фізичних тестів. У даній роботі було досліджено можливості хмарних технологій для оптимізації адміністрування інформаційною структурою підприємства, що спеціалізується на виробництві та продажу комерційних товарів. Під час проектування було проаналізовано ключові сервіси AWS, які адміністратор використав для оптимізації ІТ-середовища. Основними кроками було створення та використання віртуальної приватної хмари VPC, а також розгляд можливостей екземпляру EC2 в цій хмарі. Отже, адміністратор здійснює оптимізацію підтримки інформаційної інфраструктури, створивши можливості масштабування, забезпечивши безперебійний доступ до корпоративних даних та інших сервісів, створивши тестове середовище для нововведень та забезпечивши ефективну роботу корпоративного веб-сайту. Також, за допомогою САЕ можна ефективно управляти ризиками та розуміти наслідки для продуктивності конструкцій, що сприяє попередньому вирішенню проблем та зменшенню витрат, пов'язаних із життєвим циклом продукту.

Посилання

Смірнова Т.В., Поліщук Л.І., Смірнов О.А., Буравченко К.О., Макевнін А.О. Дослідження хмарних технологій як сервісів. Кібербезпека: освіта, наука, техніка. № 3(7). 2020. 43-62.

Worldwide Public Cloud Services Spending Will More Than Double by 2023. USA, Framingham, July 3, 2019.

Кононюк А.Е., Фундаментальна теорія хмарних технологій: Загальнонаукові підходи формування систем хмарних технологій. 2018. № 1. 34-47.

Вольська К.О., Дикий А.П., Бухгалтерський облік у “хмарі”: порядок переходу та адаптації інформаційної системи підприємства. Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу. № 2(37). 2017. 24-29.

Хмарні обчислення. Integrity Systems. URL: http://integritysys.com.ua/solutions/pricatecloud-solution. (дата звернення: 30.10.2023).

Кононюк А.Е., Фундаментальна теорія хмарних технологій: Загальнонаукові підходи формування систем хмарних технологій. № 2. 2018. 52-88.

The NIST Definition of Cloud Computing. URL:https://csrc.nist.gov/ publications/detail/sp/800-145/final. (дата звернення: 30.10.2023).

Antony Ananich, "What is IaaS?". URL:https://web.archive.org /web/ 20160302153830/http://ananich.pro/2016/02/what-is-iaas/. (дата звернення: 30.10.2023).

Alibaba Cloud EHPC Empowers New Manufacturing – SAIC Simulation Computing Cloud (SSCC). URL:https://www.alibabacloud.com/blog/alibaba-cloudehpcempowers-new-manufacturing-saic-simulation-computing-cloud-sscc_ 593994. (дата звернення: 30.10.2023).

CAE-система. URL: http://sewiki.ru/CAE-система. (дата звернення: 30.10.2023).

ANSYS. URL: http://znaimo.com.ua/ANSYS. (дата звернення: 30.10.2023).

Поліщук В.В. Адміністрування комп’ютерних мереж. Методичне видання. 2019. 35-39.

Garcia, E., & Martinez, L. Аналіз продуктивності серверів DNS та DHCP. Збірка матеріалів Міжнародної конференції з мережевих технологій (ICN). 2018. 103-115.

Твердохліб А.О., Коротін Д.С. Ефективність функціонування комп’ютерних систем при використанні технології блокчейн і баз данних. Таврійський науковий вісник. Серія: Технічні науки. 2022.

Цвик О.С. Аналіз і особливості програмного забезпечення для контролю трафіку. Вісник Хмельницького національного університету. Cерія: Технічні науки, (1). 2023.

##submission.downloads##

Опубліковано

2024-03-13

Як цитувати

Поперешняк, С. В., Вєчерковська, А. С., Хільченко, М. Ю., & Антоненко, А. В. (2024). ХМАРНІ ТЕХНОЛОГІЇ ЯК СЕРВІСИ ДЛЯ ОПТИМІЗАЦІЇ ПРОЦЕСІВ АДМІНІСТРУВАННЯ. Таврійський науковий вісник. Серія: Технічні науки, (6), 54-63. https://doi.org/10.32782/tnv-tech.2023.6.7

Номер

Розділ

КОМП’ЮТЕРНІ НАУКИ ТА ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ

Статті цього автора (авторів), які найбільше читають

1 2 > >>