ДОСЛІДЖЕННЯ МОДЕЛЕЙ, МЕТОДІВ ТА ТЕХНОЛОГІЙ РОЗРОБЛЕННЯ ПРОГРАМНОГО ЗАСТОСУНКУ ДЛЯ УПРАВЛІННЯ МОБІЛЬНИМ БУДІВНИЦТВОМ

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.32782/tnv-tech.2024.2.5

Ключові слова:

програмний застосунок, мобільне будівництво, база даних, SQLite, AndroidStudio, мова Java

Анотація

В роботі проведено дослідження моделей, методів та технологій розроблення програмного застосунку для управління мобільним будівництвом. Запропоновано програмний застосунок, який призначено для керування важливими елементами проєкту з будівництва за допомогою закладок на мобільному телефоні. Користувач має змогу додавати в закладки такі елементи: події щодо змін у планах будівництва, зобов'язання підрядників, фото виконання проєкту з будівництва, запити на одержання дозвільних документів, заявки на контрольно-вимірювальні прилади, проведення інспекцій, виявлення недоліків. Програмний застосунок допомагає користувачам керувати будівництвом за допомогою мобільного пристрою та надає користувачам інструменти, необхідні для виконання будівельних робіт в режимі реального часу. За допомогою меню програмного застосунку користувач має змогу переглядати плани будівництва та їх модифікації, навіть в автономному режимі, відстежувати кожну деталь будівництва, включаючи види робіт, зв'язок, обладнання, матеріали та події на робочому місці щоденно, відстежувати запити на одержання дозвільних документів будівництва, структурувати запити за датою, органами виконання та швидко реагувати на зміни під час будівництва, робити знімки ходу виконання проєкту будівництва з мобільного пристрою та зв'язувати їх із кресленнями проєкту за місцем розташування, використовувати мобільний пристрій для створення та призначення елементів списку зауважень та недоліків безпосередньо на місці будівництва, де, швидше за все, буде виявлено більшість проблем. Для проєктування, моделювання та розроблення бази даних програмного застосунку було обрано DB BROWSER FOR SQLITE (DB4S) – високоякісний візуальний інструмент із відкритим кодом для сумісних із SQLite баз даних. Для розроблення програмного застосунку було використано середовище розробки AndroidStudio та мову Java.

Посилання

Bahadir Barbarosoglu, David Arditi. Mobile applications for the construction industry. Proceedings of International Structural Engineering and Construction. 3(1), 2016. С. 545–553.

Jonas Yankah, Divine Novieto, Emmanuel Davies, Kofi Owusu Adjei. Panorama of mobile device applications (Apps) for the construction industry.Frontiers in Engineering and Built Environment. 2(6), 2022. С. 205–217.

Norleyza Jailani. Usability guidelines for developing mobile application in the construction industry. The 5th International Conference on Electrical Engineering and Informatics, 2015. С. 466–471.

Yankah J.E., Adjei K.O., Bonney S.O, Kotey S., Tieru C.K. Appraisal of Mobile Apps for Communication and Collaboration among Construction Project Teams. African journal of applied research. 9(2), 2023. С. 144–170.

Clifton Craig, Adam Gerber. Learn Android Studio: Build Android Apps Quickly and Effectively. Apress, 2015. 511 с.

Neil Smyth. Android Studio Chipmunk Essentials – Java Edition: Developing Android Apps Using Android Studio 2021.2.1 and Java. Payload Media, 2022. 815 с.

##submission.downloads##

Опубліковано

2024-07-09

Як цитувати

Кирийчук, Д. Л., Комаров, А. А., Ляшенко, О. М., & Фролова, М. Е. (2024). ДОСЛІДЖЕННЯ МОДЕЛЕЙ, МЕТОДІВ ТА ТЕХНОЛОГІЙ РОЗРОБЛЕННЯ ПРОГРАМНОГО ЗАСТОСУНКУ ДЛЯ УПРАВЛІННЯ МОБІЛЬНИМ БУДІВНИЦТВОМ. Таврійський науковий вісник. Серія: Технічні науки, (2), 53-61. https://doi.org/10.32782/tnv-tech.2024.2.5

Номер

Розділ

КОМП’ЮТЕРНІ НАУКИ ТА ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ